Smart wonen – next generation

"Met frogblue bieden wij installateurs en hun eindklanten een innovatieve systeemoplossing voor Smart Home & Building, die op het punt van eenvoud en functionaliteit een nieuwe standaard bepaalt. Veilig, betaalbaar en gericht op de toekomst: frogblue is het begin van intelligent wonen voor iedereen!"

 

Dr. Ralf Hinkel, oprichter en bestuursvoorzitter van frogblue AG

 

Revolutionair eenvoudig!

Voor de intelligente aansturing van licht en elektrische apparatuur in gebouwen bestaan er veel oplossingen. Maar geen enkele is zo eenvoudig als de onze. Smart Home & Building van frogblue staat voor high engineering met een human touch. En de kwaliteit? 100% made in Germany.
 
 

Wat is smart wonen?

Smart wonen – the next big thingDe voordelen van intelligente netwerkintegratie, regeling en controle van elektrische apparatuur en inrichtingen in woon- of kantoorgebouwen liggen nogal voor de hand. Veelzijdige vormgevingsmogelijkheden door individueel instelbare lichtscenario's – bijvoorbeeld via de smartphone – vergroten het wooncomfort aanzienlijk. Bovendien biedt Smart Home & Building een beduidende winst op het vlak van veiligheid en efficiëntie.


Laten we twee voorbeelden noemen: naar behoefte aan- en uitschakeling van verwarmingssystemen verlaagt de energiekosten merkbaar, terwijl de elektronische bewaking van deuren en ramen tot een duidelijk hogere veiligheid leidt.


Samen met toonaangevende experts geloven wij dat de sterk groeiende vraag naar oplossingen op het gebied van Smart Home & Building op dit moment pas aan het begin van haar ontwikkeling staat.

 

 

Energie
Verwarming
Ventilatie
Zonwering
Zonne-energie
Jaloezieën en rolgordijnen

Comfort
Verlichting
Lichtscenario's
Multimedia
Paniekfunctie
Centraal aan/uit

Veiligheid
DeurenMonitoring
Ramen
Toegangsmanagement
Alarm
Video

Een kleine printplaat ‒ een enorme stap vooruit

Op het eerste gezicht is het maar een printplaat, verstopt in een wanddoos. Hij is klein en groen. Daarom noemen we hem "Frog". Maar een frog die het in zich heeft. Hij is hoog intelligent. Propvol met innovatieve functies. Met kinderlijk gemak te programmeren. En dankzij Bluetooth Low Energy een echt communicatietalent.

Met een handvol van deze 'kikkers' en een besturing – bijvoorbeeld een app op de smartphone – kan een willekeurig aantal schaalbare Smart Home toepassingen gerealiseerd worden.  De wens als vader van de gedachte? Absoluut niet! Voortaan is dit de realiteit.

 


Primeur van een systeem: de officiële kick-off voor onze complete systeemportefeuille vindt plaats op Light & Building 2018.
Bezoek ons ​​op de beurs hal 9.1 | stand D70.

Wij zetten op de wereldstandaard

Bluetooth heeft zich wereldwijd ontpopt tot de standaard voor de draadloze communicatie van apparaten in Near Field (NFC). Bluetooth (BLE) is de intelligente verdere ontwikkeling met het doorslaggevende voordeel dat niet alleen gegevens kunnen worden doorgegeven, maar ook de reikwijdte duidelijk vergroot is. Het systeem is hierdoor ideaal geschikt voor de integratie van het hele gebouw in een netwerk. Onze frogs zijn voorzien van BLE. Hun energie halen ze direct uit de wandcontactdoos, waarin ze met maar een paar handbewegingen kunnen worden ingebouwd.

Onze frogs communiceren draadloos met elkaar en met hun besturing – bijv. een smartphone – via Bluetooth. Alles spreekt voor BLE. De wereldstandaard garandeert willekeurig op schaal aanpasbare systemen, heeft een minimaal energieverbruik en biedt maximale veiligheid.

 

frogblue – wereldwijd uniek

„Smart wonen voor iedereen" is onze visie en drijfveer.

Een claim die onze teams ontwikkelaars altijd weer motiveert om topprestaties te leveren. Hierbij stonden maximale eenvoud, duurzaamheid en optimale veiligheid voorop. De uitkomst is een compleet nieuwe technologie, die traditionele oplossingen duidelijk overtreft.

 

Uiterst eenvoudige bediening
rogblue-app op een smartphone of tablet downloaden. De in de wanddoos geïnstalleerde frogs melden zich automatisch bij de app. Het systeem kan onmiddellijk geconfigureerd en aangestuurd worden. Eenvoudig en intuïtief.

Moeiteloos installeren
De frogs worden door de elektricien vakkundig in de wanddozen gemonteerd. Klaar. Bedrading, servers, tussenstekkers of andere extra componenten zijn niet nodig.

Onbeperkt op schaal aanpasbaar
De besturing – een transponder, smartphone, tablet – neemt automatisch contact op met de dichtstbijzijnde frog. Op hun beurt onderhouden de frogs contact met elkaar. Op die manier is het systeem willekeurig uitbreidbaar.

Privacy inbegrepen
Geen IT-infrastructuur nodig: systeem- en besturingsgegevens worden uitsluitend opgeslagen of verwerkt door de frogs 'binnen de eigen vier wanden'. Er wordt niets overgedragen naar een externe server.

Systeem individueel uitbreidbaar
Alles van één aanbieder: frogblue biedt hoogwaardige displays, aanwezigheidsmelders, deurstations, raamsensoren enz. De modern en tijdloos elegant ontworpen componenten kunnen op elk gewenst moment in het systeem geïntegreerd worden.

Draadloos in de eerste uitvoering én na verdere uitbreiding
De frogs communiceren met elkaar en met hun besturing via Bluetooth Low Energy. Dit betekent dat er geen bedrading hoeft te worden gelegd. Wanden blijven onbeschadigd, er ontstaat geen vuil bij de installatie en er ontstaan ook geen extra installatiekosten.

Consequent voordelig
Minimaal stroomverbruik, maximaal gereduceerde hardware en het wegvallen van elke vorm van IT-infrastructuur zorgen voor een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Bovendien is frogblue compatibel met alle gangbare schakelprogramma's.

Optimale veiligheid
Dankzij Bluetooth Low Energy is een encryptie op basis van 128-bit gewaarborgd. Bovendien is de beveiliging tegen uitval optimaal dankzij een decentrale systeemstructuur.

Optimaal voor bestaande bouwwerken
Genormeerde inbouwmaten en 100% draadloze installatie maken frogblue de perfecte oplossing, óók voor inbouw achteraf.

Gewoon geniaal flexibel

frogblue is revolutionair eenvoudig, levert geniale prestaties en optimale flexibiliteit.  Ons systeem ontplooit zijn charme vanaf de allereerste frog – en voelt zich pas echt in topvorm met de uitrusting van hele woningen of bedrijfsgebouwen. Ongeacht of dit nieuwbouw betreft, of een uitbreiding achteraf. Het principe van frogblue overtuigt altijd en overal.

 

Waarom niet klein beginnen?
Laat gerust een frog door de elektricien in de wanddoos monteren. Lamp in het stopcontact steken. Frogblue-app downloaden. De frog en de app herkennen elkaar helemaal vanzelf. En aan de slag: lamp aan, lamp uit, licht dimmen, verlichting timen. Gemakkelijk met de smartphone vanaf de bank. Echt leuk.

Waarom niet meteen alle elektrische apparaten met de app bedienen? 
Dan doen we een handvol frogs in de bijbehorende wanddozen. Schakelaars en stroomkring laten inbouwen. Klaar. De frogs nemen automatisch contact op met elkaar, communiceren onderling en melden zich via uw app. Veel plezier bij het makkelijk inrichten van uw gewenste configuratie. Natuurlijk kunt u elk apparaat ook gewoon met de schakelaar blijven bedienen.

 

Het frogblue systeem is eenvoudig uitbreidbaar.
Intercom, deur- en raambewaking, informatie en besturing van uw Smart Home vanaf elke plaats ter wereld enz. Allemaal op elk moment extra te integreren in het systeem.

 

De montage van de frogs direct in het stroomnet doet de vakman voor u.
Hij weet welke frog het best past voor bepaalde toepassingen. Hij kent alle details en zorgt dat alles vanaf het allereerste begin perfect functioneert. Competentie kost natuurlijk wat – zodat de bediening van frogblue kinderlijk eenvoudig blijft.

 

  
 

 

 

 

 

 

 

Pioniergeest in oprichting

frogblue is een dynamische jonge onderneming, gevestigd in München en Kaiserslautern in Duitsland. Kennisvoorsprong, ervaring als ondernemers en een solide financiering zijn de steunpilaren van een bedrijfsfilosofie die is gebaseerd op innovatie. Onze focus ligt op de snel groeiende markt voor Smart Home & Building.

Nicole Huffer
Bestuurder Verkoop & Marketing, CSO & CMO

 

Verder lezen

Dr. Ralf Hinkel
Bestuursvoorzitter, CEO

 

Verder lezen

Dr. Ralf Hinkel, Bestuursvoorzitter, CEO

Geboren in Mainz. Hij studeerde Informatica en Elektrotechniek aan de TU Kaiserslautern. In 1989 promoveerde hij hier op autonome mobiele robots voor reinigingstechniek. De door hem opgerichte Quadriga Lasertechnik GmbH in Kaiserslautern ontwikkelde met de net in opkomst zijnde zichtbare laserdioden-technologie nivelleervezels voor Bosch, Würth, Stanley en Dewalt. Na de verkoop van deze onderneming richtte hij in 1999 de aan de beurs genoteerde MOBOTIX AG op en ontwikkelde als technologisch voorloper netwerkcamera's en software voor beveiligingssystemen met video. Met ongeveer 400 medewerkers werd wereldwijd bij een exportaandeel van 75% een omzet bereikt van 86 miljoen euro.

De oprichting van dergelijke ondernemingen – telkens verbonden met nieuwe basistechnologieën in opkomst – alsook onderscheidingen door de Philip Morris Researchprijs of Jugend Forscht, onderstrepen zijn kracht als visionair en innovatieve ontwikkelaar met gevoel voor de markt.

Zijn nieuwe ideeën, de visie om het Smart Home eenvoudig, draadloos en betaalbaar voor iedereen realiteit te maken, mondden na de verkoop van zijn meerderheidsbelang in MOBOTIX AG uit in de oprichting van frogblue AG, gevestigd in München. Dr. Ralf Hinkel is tegenwoordig de algemeen directeur, verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie en de productontwikkeling.

 

Nicole Huffer, Bestuurder Verkoop & Marketing, CSO & CMO

Sinds april 2017 is Nicole Huffer als bestuurder verantwoordelijk voor sales en marketing van frogblue AG.
De bedrijfseconoom met een MBA begon haar loopbaan in diverse functies in een bedrijf voor logistieke transportmiddelen. In 1998 stapte ze over naar de directie van SimonsVoss, een onderneming uit de Allegion-Groep. Hier was zij Corporate Vice President tot eind 2016 en gaf leiding aan de divisie Marketing & Communications. De technologisch marktleider voor digitale sluit- en toegangscontrolesystemen heeft zich in die periode ontwikkeld van een regionaal opererend bedrijf met 30 medewerkers tot een wereldconcern met vestigingen in diverse landen.


Nicole Huffer was de afgelopen jaren o.m. Lid in de Raad voor Vormgeving (German Design Council) en maakte deel uit van de jury voor de German Design Award.

Uw kans in 2018

Carrièresprong bij frogblue

frogblue is een dynamische jonge onderneming met een solide background. Voorzien met een uniek succesverhaal van de oprichter, een ervaren team experts van het allereerste uur en een op de lange termijn zekere financiering, hebben wij de handschoen opgepakt om de markt voor Smart Home & Building revolutionair te veranderen. Voor onze vestigingen in München en Kaiserslautern zoeken wij bijzonder gemotiveerde talenten in de bereiken IT, Ontwikkeling, Marketing en Sales.

Wij geloven in ons succes. Geloof u aan zichzelf? Laten we dan samen doorstarten. We verheugen ons op uw sollicitatie!

 

Richt uw sollicitatie onder vermelding van het referentienummer aan:


frogblue AG 
Human Resources
Friedenheimer Brücke 19 
80639 München 
Duitsland
E-mail aan frogblue
Mobile Developer for app software on mobile devices/desktop01.2018location Kaiserslautern

reference number 21017   job offer as a pdf file

frogblue – the next generation of Bluetooth-based systems for smart living. We are recruiting new staff at our headquarters in Munich and at the Kaiserslautern branch. If you're looking for a challenging role in the field of smart building technologies that will demand your entire expertise and commitment, you've come to the right place.
 

Your tasks

 • Designing, creating and testing user software on mobile devices (iOS, Android) and PCs (MacOS, Linux, Windows)
 • Defining, specifying and documenting interfaces to the hardware components


Your profile

 • Completed degree in applied IT or similar qualifications
 • Very good knowledge of the programming language C++
 • Experience in the creation of GUI frameworks (e.g. Qt, QML, Android)
 • Knowledge of Java, Objective C and Swift would be an advantage
 • Independent and structured way of working

We offer

 • A performance-related salary
 • Excellent benefits
 • A job in an innovative environment
 • Creation of high-tech products
 • Modern office
 • Good public transport links
 • Very interesting responsibilities with room for creativity
 • An international working environment in a dynamic growth market
 • Close collaboration with national and international specialists within an internationally active high-tech company
 • Open and friendly working atmosphere in a professional environment
 • Excellent prospects from our success story


You work well on your own and are an even better team player. You strive for results and have a genuine "hands-on" mentality. Critical situations spur you to give your all.

Could this be you? Would you like the opportunity to help a young company grow and help shape its character? Very good, then please send your full application to the address below, mentioning the reference number.
 


Developer of Embedded Software for Embedded Systems01.2018location Kaiserslautern

reference number 22017   job offer as a pdf file

frogblue – the next generation of Bluetooth-based systems for smart living. We are recruiting new staff at our headquarters in Munich and at the Kaiserslautern branch. If you're looking for a challenging role in the field of smart building technologies that will demand your entire expertise and commitment, you've come to the right place.
 

Your tasks

 • Designing, creating and testing embedded software components for embedded systems (ARM Cortex M0-A9)
 • Defining and specifying interfaces for user software


Your profile

 • Degree in technical IT, electrotechnology or similar qualification
 • Very good knowledge of the programming language C
 • At least 2 years of professional experience
 • Independent and structured way of working

We offer

 • A performance-related salary
 • Excellent benefits
 • A job in an innovative environment
 • Creation of high-tech products
 • Modern office
 • Good public transport links
 • Very interesting responsibilities with room for creativity
 • An international working environment in a dynamic growth market
 • Close collaboration with national and international specialists within an internationally active high-tech company
 • Open and friendly working atmosphere in a professional environment
 • Excellent prospects from our success story


  You work well on your own and are an even better team player. You strive for results and have a genuine "hands-on" mentality. Critical situations spur you to give your all.

  Could this be you? Would you like the opportunity to help a young company grow and help shape its character? Very good, then please send your full application to the address below, mentioning the reference number.
   


  Hardware Developer for Embedded Systems01.2018location Kaiserslautern

  reference number 23017   job offer as a pdf file

  frogblue – the next generation of Bluetooth-based systems for smart living. We are recruiting new staff at our headquarters in Munich and at the Kaiserslautern branch. If you're looking for a challenging role in the field of smart building technologies that will demand your entire expertise and commitment, you've come to the right place.
   

  Your tasks

  • Upgrading our in-house automation products
  • From the design, creation, circuit diagram, EMV-compatible layout up to series production


  Your profile

  • Degree in electrotechnology or a similar qualification in hardware development
  • Knowledge of EDA programs (e.g. Altium Designer)
  • At least 2 years of professional experience
  • Independent and structured way of working

  We offer

  • A performance-related salary
  • Excellent benefits
  • A job in an innovative environment
  • Creation of high-tech products
  • Modern office
  • Good public transport links
  • Very interesting responsibilities with room for creativity
  • An international working environment in a dynamic growth market
  • Close collaboration with national and international specialists within an internationally active high-tech company
  • Open and friendly working atmosphere in a professional environment
  • Excellent prospects from our success story


  You work well on your own and are an even better team player. You strive for results and have a genuine "hands-on" mentality. Critical situations spur you to give your all.

  Could this be you? Would you like the opportunity to help a young company grow and help shape its character? Very good, then please send your full application to the address below, mentioning the reference number.  
   


  Mobile Developer for app software on mobile devices/desktop01.2018location Munich

  reference number 43017   job offer as a pdf file

  frogblue – the next generation of Bluetooth-based systems for smart living. We are recruiting new staff at our headquarters in Munich and at the Kaiserslautern branch. If you're looking for a challenging role in the field of smart building technologies that will demand your entire expertise and commitment, you've come to the right place.
   

  Your tasks

  • Designing, creating and testing user software on mobile devices (iOS, Android) and PCs (MacOS, Linux, Windows)
  • Defining, specifying and documenting interfaces to the hardware components


  Your profile

  • Completed degree in applied IT or similar qualifications
  • Very good knowledge of the programming language C++
  • Knowledge of Java, Objective C and Swift would be an advantage
  • Experience of developing GUI frameworks (e.g. Qt, QML, Android)
  • Independent and structured working methods

  We offer

  • A performance-related salary
  • Excellent benefits
  • A job in an innovative environment
  • Creation of high-tech products
  • Modern office near the Hirschgarten
  • Excellent public transport links
  • Very interesting responsibilities with room for creativity
  • An international working environment in a dynamic growth market
  • Close collaboration with national and international specialists within an internationally active high-tech company
  • Open and friendly working atmosphere in a professional environment
  • Excellent prospects from our success story


  You work well on your own and are an even better team player. You strive for results and have a genuine "hands-on" mentality. Critical situations spur you to give your all.

  Could this be you? Would you like the opportunity to help a young company grow and help shape its character? Very good, then please send your full application to the address below, mentioning the reference number.
   


  Developer of Embedded Software for Embedded Systems01.2018location Munich

  reference number 42017   job offer as a pdf file

  frogblue – the next generation of Bluetooth-based systems for smart living. We are recruiting new staff at our headquarters in Munich and at the Kaiserslautern branch. If you're looking for a challenging role in the field of smart building technologies that will demand your entire expertise and commitment, you've come to the right place.
   

  Your tasks

  • Designing, creating and testing embedded software components for embedded systems (ARM Cortex-M0-A9)
  • Defining and specifying interfaces for user software


  Your profile

  • Degree in technical IT, electrotechnology or similar qualification
  • Very good knowledge of the programming language C
  • Experience in the creation of microcontroller software
  • Independent and structured way of working

  We offer

  • A performance-related salary
  • Excellent benefits
  • A job in an innovative environment
  • Development of high-tech products
  • Modern office near the Hirschgarten
  • Excellent public transport links
  • Very interesting responsibilities with room for creativity
  • An international working environment in a dynamic growth market
  • Close collaboration with national and international specialists within an internationally active high-tech company
  • Open and friendly working atmosphere in a professional environment
  • Excellent prospects from our success story


   You work well on your own and are an even better team player. You strive for results and have a genuine "hands-on" mentality. Critical situations spur you to give your all.

   Could this be you? Would you like the opportunity to help a young company grow and help shape its character? Very good, then please send your full application to the address below, mentioning the reference number.
    


   Technical Support/Hotline Officer01.2018location Munich

   reference number 45017   job offer as a pdf file

   frogblue – the next generation of Bluetooth-based systems for smart living. We are recruiting new staff at our headquarters in Munich and at the Kaiserslautern branch. If you're looking for a challenging role in the field of smart building technologies that will demand your entire expertise and commitment, you've come to the right place.
    

   Your tasks

   • First port of call for technical questions about smart home and smart building
   • Answering incoming calls or emails to the support desk
   • Analysing the customer's query and finding solutions together with the customer.
   • Processing and documenting complaintsEnsuring a high level of customer satisfaction.


   Your profile

   • Completed apprenticeship in a technical subject
   • Basic knowledge of electrotechnology and enthusiasm for smart building technology.
   • Advanced knowledge of MS Office and MAC iOs
   • Very good communication skills in German and English
   • Friendly and confident personality
   • Logical and analytical way of thinking
   • Can react quickly, work independently and confidently and you are willing to take on further training

   We offer

   • A performance-related salary
   • Excellent benefits
   • A job in an innovative environment
   • Modern office near the Hirschgarten
   • Excellent public transport links
   • Very interesting responsibilities with room for creativity
   • An international working environment in a dynamic growth market
   • Close collaboration with national and international specialists within an internationally active high-tech company
   • Open and friendly working atmosphere in a professional environment
   • Excellent prospects from our success story


   You work well on your own and are an even better team player. You strive for results and have a genuine "hands-on" mentality. Critical situations spur you to give your all.

   Could this be you? Would you like the opportunity to help a young company grow and help shape its character? Very good, then please send your full application to the address below, mentioning the reference number.
    
   April 2017
   frogblue AG wordt lid van de ZVEI – Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V.
   Als belangenbehartiger van de elektro-industrie op nationaal en internationaal niveau vertegenwoordigt de ZVEI met meer dan 1.600 leden de op één na grootste en meest innovatieve branche van Duitsland.

   Juni 2017
   frogblue is in juni 2017 opgenomen in de kring van oprichters van de Raad voor Vormgeving. De Raad voor Vormgeving/German Design Council werd in 1953 opgericht volgens een besluit in de Duitse Bundestag. Hij behoort tot de wereldwijd toonaangevende competentiecentra voor communicatie en kennisoverdracht in het vakgebied design.
   "Als jong technologiebedrijf met een focus op design zijn wij uitgesproken gelukkig en zeer trots in de toekomst een actieve bijdrage te mogen leveren in de Raad voor Vormgeving," stelt Nicole Huffer, Directie Sales & Marketing van frogblue AG in dit kader.

   'Light & Building' Maart 2018
   Bezoek ons ​​op de beurs hal 9.1 | stand D70 van 18.-23. maart 2018.

   Vestigingen

    

    

   Munich (headquarters)
   Sales, Marketing and Toepassingsontwikkeling

   frogblue AG
   Friedenheimer Brücke 19
   80639 München, Duitsland
   Tel + 49-89-2000534-0
   E-mail aan frogblue
    

   Kaiserslautern
   Technologie-ontwikkeling

   frogblue TECHNOLOGY GmbH
   Luxemburger Strasse 6
   67657 Kaiserslautern, Duitsland
   Tel +49-631-520829-0, Fax +49-631-520829-190
   E-mail aan frogblue